..důležité sdělení pro gurmány... !!
Pátek, 4. leden, 2013
Vážení milovníci dobrých pokrmů.. rádi bychom informovali několik málo podrobností o tom, proč u nás v irské restauraci chutná tak, jak chutná…
Jsme si vědomi postavení a důležitosti soli v pokrmech. Proto používáme pouze tu nejkvalitnější a v nezbytném množství pro váš organismus. Možná se vám proto budou zdát některá jídla méně slaná, ale věřte že chuť jídla není o slanosti a nezapomeňte že je odborníky sůl považována ve výživě za jed spolu s cukrem a moukou. Jak vás šetříme před těmito jedy si tu budete moci přečíst příště :-)
Na ryby používáme krystalickou himalájskou sůl. Ta byla součástí pramoře a obsahuje důležité minerální látky .Ty mají pro lidské tělo blahodárný vliv. Je lehce vstřebatelná a její přebytky tělo snadno vyloučí. Neobsahuje žádné umělé ani chemické příměsi. Růžové zbarvení soli je způsobeno oxidem železitým, který je velmi důležitý pro lidský organismus. Jedná se o kamennou sůl v ryze panenské podobě…
Na hovězí a vepřové maso používáme Maldonskou sůl. Tato sůl je krystalická přírodní čistá sůl produkovaná v oblasti maldonského jezera v anglickém Essexu. Pro svou jedinečnou chut je používána ve vyšší gastronomii po celém světě. Tato sůl se sklízí ručně a většinou se objevuje jen v limitovaném množství. Na rozdíl od himalájské soli se v ní nevyskytuje oxid železitý. Je výrazně slanější a její krystalky jsou lupínkovitého tvaru.
Jedná se o skutečnou špičku mezi solemi…
Kuřecí maso, domácí chléb a polévky solíme hrubou italskou mořskou solí Sale Marino, která neobsahuje žádné chemické ani protispékavé látky, které jsou běžně obsaženy v normálních kuchyňských solích. Tato sůl je v mlýncích, které vám rádi přineseme, aby jste si mohli svůj pokrm dosolit podle Vaší potřeby.
Na omáčky k masům nepoužíváme žádnou sůl. Slanost těchto omáček je dána dlouhým redukováním vývarů z hovězích, kuřecích či rybých kostí, ve kterých je přirozeně obsažena sůl.