Nový koncept našeho jídelního lístku!!

Nový koncept našeho jídelního lístku!!

Středa, 15. listopad, 2023

Tak už týden jedeme v našem stylu "main or side" a musím říct, že jsem opravdu rád, jak tento nový styl přijímáte.
Rád bych Vám tedy ještě dovysvětlil, co bylo mojí hlavní motivací, abyste tomu všemu ještě trochu víc porozuměli.
Na začátek jen v rychlosti ještě osvěžím o co jde. Main or side spočívá v tom, že na jídelním lístku máme šest bezmasých jidel, které v případě potřeby rádi přeměníme v přílohu ke kterémukoliv masu z naší nabídky. (výběr mas je větší než byl ve stávajícím jídelním lístku).
Tak a teď konečně PROČ ! :-)
Krom toho že rád vařím, tak i rád sportuju a zajímám se o zdravý životní styl. Tak nějak jsem po čase dospěl k tomu, že bych rád vyzkoušel bezmasou stravu. A tak jsem tři měsíce jel ve vege stylu a dospěl jsem k tomu, že to až tak ohromný rozdíl, jak jsem čekal, není a ve finále nemůžu říct, že bych se cítil nějak přeukrutně lépe. Nakonec jsem se rozhodl maso jen omezit a vrátit se tak k průměrné roční spotřebě, která byla běžná dříve. Tedy maso 2× až 3× týdně.
Co mi, ale celý "experiment" ukázal, bylo to, že člověk, který nejí a nebo nemá zrovna chuť na maso, se opravdu těžko nají v normální restauraci.
...teda pakliže nechce jíst smažený sýr, sýr na salátu a nebo, a to v tom lepším případě, na grilované zelenině. Chtěl jsem Vám, co jíte maso třeba jen jednou, dvakrát, nebo klidně i sedmkrát týdně, ale čas od času máte chuť na něco bezmasého, dopřát trochu plnohodnotnějšího a sofistikovanějšího bezmaseho jídla, než je třeba ten "smažák" a grilovaná zelenina "aka" grilovačka :-)
No a naopak pakliže máte chuť na maso, tak máte na výběr z šesti vyladěných příloh a hovězí steak můžete mít téměř každý den v týdnu jinak. ...když teda ten sedmý půjdete do té grilovačky :-) Nepřemýšlel jsem, co se k čemu hodí, protože nejsem úplně zastáncem nějakých pseudopravidel a nechci si hrát na arbitra vkusu a Vaší chutě. Jídla jsou pojmenována srozumitelně a nenajdete tam žádný Ještědský kotouč nebo Jizerské tajemství, takže předpokládám, že když je příloha cizrnová kaše s kořenovou zeleninou a květákem, tak určitě každý ví, jestli mu k tomu bude víc chutnat steak nebo ryba. ....a nebo mu k tomu klidně uděláme tu grilovačku, protože s tou samozřejmě taky nemáme problém. :-)
Šlo to určitě napsat kratší, ale to bych Vás zdržel zbytečně krátkou dobu a to jsem nechtěl.
....jo a když objevíte pravopisné chyby, tak za to může manželka, protože ta to po mě vždycky kontroluje, prej abychom nebyli za debily :-)
Dík moc za pozornost! Jarda z Blekhórsu

Zpět na výpis

Víkendová nabídka

  • Předkrm

    ♣ Trhané vepřové maso na topince z námi vyrobeného chleba, kyselé cibulky a žlutá ředkev (1a,7,10,12)
    158 Kč
  • Polévka

    ♣ Kuřecí vývar s tarhoňou a zeleninou (1a,7)
    65 Kč
  • Special

    ♣ Pomalu pečená jelení kýta na jalovci, mačkaný brambor se škvarky, smetanová kapusta a marinované švestky v toniku (7,10,12)
    388 Kč
  • Čerstvé kuřecí

    ♣ Pečené kuřecí stehno na divoko, tomatový kuskus, batátové pyré a grilovaná cuketa (1a,7,12)
    278 Kč
  • Čerstvá ryba

    ♣ Fish platter (haddock, mečoun, losos), bazalkový bulgur, pečený květák a omáčka z čerstvého kopru (1a,7,12)
    388 Kč
  • Dezert

    ♣ Apple crumble se zmrzlinou slaný karamel (1a,3,7)
    108 Kč

Rezervace je možné provádět telefonicky na +420 485 11 44 33